Wojciech Borowski dyrektorem McCann - Marketing przy Kawie

Marcin Sosiński, dyrektor zarządzający McCann opuszcza agencję. Na jego stanowisko wraca Wojciech Borowski

Dotychczasowy dyrektor zarządzający agencji McCann, Marcin Sosiński, który łączył tę funkcję ze stanowiskiem dyrektora kreatywnego, opuszcza agencję po czternastu latach pracy. Po dwóch latach Wojciech Borowski ponownie obejmuje to stanowisko, jednocześnie pełniąc funkcję group CEO McCann Poland.

– Ścieżka kariery Marcina w McCann Poland, począwszy od art directora aż do stanowiska managing directora, była imponującym osiągnięciem. Była też fascynującą przygodą dla wszystkich zaangażowanych w rozwój agencji. Bardzo się cieszę, że przez ostatnie 11 lat tworzyliśmy wspierający się zespół. Był to zespół gotowy stawiać czoła wyzwaniom wynikającym z dynamicznie zmieniającej się branży kreatywnej. Dziękuję Marcinowi za wszystko, co razem osiągnęliśmy. Życzę samych sukcesów na kolejnych etapach zawodowej przygody – powiedział Wojciech Borowski, group CEO McCann Poland.

– McCann tworzą cudowni i kreatywni ludzie. Jestem wdzięczny, że mogłem przez 14 lat rozwijać się w tak wyjątkowym miejscu. Bardzo dziękuję Wojciechowi za zaufanie, naszym klientom za możliwość realizacji wspólnych projektów, a mojemu zespołowi za ciężką pracę i wspaniałą atmosferę, którą razem tworzyliśmy. Cieszę się, że zostawiam agencję rozpędzoną zeszłorocznymi sukcesami. Jestem dumny, że razem z zespołem udało nam się przez ostatnie kilka lat zdobyć najważniejsze nagrody w branży kreatywnej – powiedział Marcin Sosiński.

Marcin Sosiński, CEO McCann opuszcza agencję. Na jego stanowisko wraca Wojciech Borowski

Od lewej: Marcin Sosiński, Wojciech Borowski