Preferencje śniadaniowe pracowników biurowców – badanie
  • 0
  • 1
22.03.2024

Preferencje śniadaniowe pracowników biurowców – badanie

Firma MójCatering przeprowadziła badanie preferencji śniadaniowych pracowników budynków biurowych Adgar Poland. Przez pięć tygodni badani wybierali dania przygotowane przez dietetyków.

Aż 87 proc. badanych zadeklarowało, że regularnie spożywa śniadanie. Z tego 47 proc. wybiera opcję pierwszego posiłku w domu. Większość wskazała, że wybiera śniadania wytrawne. Niewielka grupa respondentów chętnie eksperymentuje z różnymi smakami.

Czy śniadanie powinno być podawane na zimno czy na ciepło?

Dla większości pracowników nie ma to większego znaczenia. Wynik ten może wskazywać na rosnące zainteresowanie zdrowymi i lekkimi posiłkami. Takimi, które można spożywać rano zarówno w domu, jak i w biurze.

Większość badanych uznała zamawianie śniadań przez pracodawcę za pożądany benefit pracowniczy. Od pandemii, oprócz satysfakcjonującego wynagrodzenia, systemu premiowego czy różnego rodzaju programów motywacyjnych, ważniejsze stało dbanie o dobrostan fizyczny i psychiczny zatrudnionych.

Firma MójCatering zamierza wykorzystać uzyskane dane do dostosowania swojej oferty do preferencji klientów korporacyjnych.

  • 1
Preferencje śniadaniowe pracowników biurowców – badanie

Preferencje śniadaniowe pracowników biurowców – badanie

22 marca 2024

21 marca 2024