- 0
- 1
Preferencje śniadaniowe pracowników biurowców – badanie
Firma MójCatering przeprowadziła badanie preferencji śniadaniowych pracowników budynków biurowych Adgar Poland. Przez pięć tygodni badani wybierali dania przygotowane przez dietetyków.
Aż 87 proc. badanych zadeklarowało, że regularnie spożywa śniadanie. Z tego 47 proc. wybiera opcję pierwszego posiłku w domu. Większość wskazała, że wybiera śniadania wytrawne. Niewielka grupa respondentów chętnie eksperymentuje z różnymi smakami.
Czy śniadanie powinno być podawane na zimno czy na ciepło?
Dla większości pracowników nie ma to większego znaczenia. Wynik ten może wskazywać na rosnące zainteresowanie zdrowymi i lekkimi posiłkami. Takimi, które można spożywać rano zarówno w domu, jak i w biurze.
Większość badanych uznała zamawianie śniadań przez pracodawcę za pożądany benefit pracowniczy. Od pandemii, oprócz satysfakcjonującego wynagrodzenia, systemu premiowego czy różnego rodzaju programów motywacyjnych, ważniejsze stało dbanie o dobrostan fizyczny i psychiczny zatrudnionych.
Firma MójCatering zamierza wykorzystać uzyskane dane do dostosowania swojej oferty do preferencji klientów korporacyjnych.
- 1