Sytuacja związana z epidemią koronawirusa dotyka kolejne branże i już wiemy, że kilkumiesięczny przestój mocno wpłynie na krajową gospodarkę. Największe straty dosięgną gastronomię. Ale z jeszcze poważniejszymi problemami zmagają się m.in. puby z piwem rzemieślniczym. Jak starają się walczyć o przetrwanie?Gastronomia, w związku z obostrzeniami nakazującymi zamkniecie lokali, z dnia na dzień straciła możliwość przyjmowania gości. Wymusiło to zupełnie nowy model funkcjonowania – większość lokali skupiła się na wynosach i sprzedaży voucherów. Dzięki temu mają szansę uniknąć całkowitego zamknięcia. A co mogą zrobić np. marki piw kraftowych czy serwujące je puby?
Puby z piwem rzemieślniczym w zdecydowanej większości nie oferują posiłków.
Obecnie możesz przeczytać
1 artykuł dziennie
Zarejestruj się bezpłatnie, aby otrzymać dostęp do4915 artykułów, newslettera
oraz informacji handlowych m.in. o wydarzeniach branżowych, usługach czy produktach wspierających marketing.