Anna Pańczyk nominowana na stanowisko CEO Grey Londyn

21 stycznia Michael Houston, globalny CEO Grey Group, nominował Annę Pańczyk na stanowisko CEO agencji Grey London. Będzie ona podlegać bezpośrednio Eduardowi Maruriemu, prezesowi i CEO Grey Europe. Decyzja o nominacji wchodzi w życie w trybie natychmiastowym.

Anna Pańczyk pełni funkcję CEO Grey Group Poland od 2015 r. Zarządza spółkami w ramach grupy, tj. Grey Worldwide Warszawa, Testardo, Grey Works, Cohn & Wolfe oraz Grey Digital.

W okresie przejściowym będzie blisko współpracować z Jakubem Korolczukiem, dotychczasowym dyrektorem kreatywnym. Obejmie on nową rolę creative chairmana w Grey Group Poland.

Anna była główną siłą napędową zmieniającą grupę Grey w Polsce w kreatywną i silną jednostkę biznesową. Jest naturalnym wyborem na osobę zarządzającą Grey London, naszym flagowym biurem w Europie. Wraz z pojawieniem się Adriana Rossiego (creative chairman w Grey London) nominacja Anny otwiera nowy ekscytujący rozdział naszej agencji skupionej na przyszłości, a której niezmiennie przyświeca motto Famously Effective – powiedział Michael Houston.

Podczas czteroletniej kadencji Anny Pańczyk na stanowisku CEO Grey Group Poland agencja znalazła się w pierwszej trójce najczęściej nagradzanych agencji kreatywnych w Polsce. Ponadto przez prasę branżową została uznana przez dwa lata z rzędu Efektywnością Roku oraz Najbardziej Innowacyjną Agencją w konkursie Innovation 2018.

Pod przywództwem Pańczyk Grey Group Poland zbudował zespół zarządzający nowej generacji. Zdobył znaczący nowy biznes i rozwijał się wraz z obecnymi klientami, osiągając prawie 100-procentowy wskaźnik retencji. W 2015 r. Anna Pańczyk otrzymała tytuł Wschodzącej Gwiazdy w „Top 50 Business Women w Polsce”. Pełniła funkcję wiceprezesa Stowarzyszenia Agencji Reklamowych oraz członka komitetu organizacyjnego konkursu Effie.

Wcześniej przez 7 lat była CEO i prezesem Change Integrated. Karierę rozpoczęła w Saatchi & Saatchi Polska, gdzie zajmowała stanowiska kierownicze, kończąc jako deputy managing director. Jest absolwentką Szkoły Głównej Handlowej w Warszawie.