Trendy w odżywianiu zmieniają się równie szybko jak w modzie. Trudno za nimi nadążyć. Kiedyś wielkie emocje wzbudzali wegetarianie, dziś w większości dużych miast aż roi się od wegetariańskich restauracji. Ciągle jeszcze ciekawostkę stanowią vegansexuals, którzy wchodzą w intymne kontakty jedynie z innymi wegetarianami, czy witarianie, którzy spożywają pokarmy przygotowane w temperaturze nie wyższej niż 41°C. Tymczasem w USA pojawili się już „locavores”: ich reguły żywieniowe dotyczą nie tylko tego, co się je, ale także tego, skąd to coś pochodzi.Obecnie możesz przeczytać
Zarejestruj się bezpłatnie, aby otrzymać dostęp do
Obecnie możesz przeczytać
1 artykuł dziennie
Zarejestruj się bezpłatnie, aby otrzymać dostęp do4915 artykułów, newslettera
oraz informacji handlowych m.in. o wydarzeniach branżowych, usługach czy produktach wspierających marketing.