Piotr Morkowski wykupuje dotychczasowego inwestora Brand New Galaxy i obejmuje stanowisko przewodniczącego rady nadzorczej

Holding Brand New Galaxy rozpoczyna 2020 r. od ogłoszenia zmian w akcjonariacie i strukturze inwestycyjnej spółki. Dotychczasowy główny inwestor – Nomad Fund, który zainwestował w BNG zaraz po jego starcie w 2017 r. – został w całości wykupiony przez aktualnych inwestorów oraz Piotra Morkowskiego. Jednocześnie Piotr Morkowski dołącza do rady nadzorczej Brand New Galaxy.

Zarząd spółki wraz z radą nadzorczą pracuje nad szczegółowym planem rozwoju, który zostanie sfinalizowany i ogłoszony do końca pierwszego kwartału 2020 r. Wstępne założenia wskazują na agresywną ekspansję poprzez rozwój międzynarodowy i budowę nowych centrów kompetencji.

Morkowski to założyciel i jeden z ojców sukcesu Interactive Solutions (2006). Po przejęciu IS przez Grupę Publicis (2013 r.) prezes Saatchi & Saatchi IS. Po odejściu z Grupy Publicis (2017) business angel specjalizujący się w inwestycjach w spółki z pogranicza technologii, e-commerce i komunikacji.

Jedną z jego ostatnich inwestycji (z 2017 r.) jest Wisebase (baza danych o produktach), sprzedana w 2019 r. firmie Syndigo.

Piotr Morkowski

Piotr Morkowski, fot. Przemysław Chudkiewicz