Marcin Kuśmierz obejmuje stanowisko przewodniczącego rady nadzorczej Fly On The Cloud

Z początkiem 2021 r. Marcin Kuśmierz dołącza do Fly On The Cloud jako przewodniczący rady nadzorczej. Wesprze spółkę m.in. w obszarze rozwoju międzynarodowego czy zarządzania ładem korporacyjnym.

Fly On The Cloud to partner Google Cloud w Europie Środkowo-Wschodniej. Dostarcza zaawansowane rozwiązania technologiczne bazujące na Google Workspace oraz na Google Cloud Platform. Firma wspiera organizacje z segmentu MŚP oraz duże przedsiębiorstwa w doborze, wdrożeniu i obsłudze technologii chmurowych. W portfolio klientów ma takie marki, jak Revolut, Motorola czy AmRest. Fly On The Cloud jest obecne na sześciu rynkach europejskich, a strategia na bieżący rok przewiduje dalszą ekspansję, m.in. na rynek brytyjski i ukraiński.

Marcin Kuśmierz od początku 2021 r. związany jest z Shoperem – dostawcą rozwiązań e-commerce w Europie Środkowo-Wschodniej. W latach 2007–2020 pełnił rolę prezesa zarządu w Home.pl oraz międzynarodowej grupie Ionos, gdzie odpowiadał za rozwój biznesowy w Polsce i na rynkach wschodzących. Wielokrotnie nagradzany w kraju i za granicą za rozwój i transformację biznesu. Laureat nagrody CEO of the Year przyznawanej przez Polskie Stowarzyszenie Inwestorów Kapitałowych.

Marcin Kuśmierz