Awanse na stanowiska dyrektorskie w Grupie Walk

Angelika Kobylarz awansowała na stanowisko account directora w Walk Creative. Mieszko Maj objął stanowisko HR directora w ramach struktury całej grupy marketingowej Walk.

Angelika Kobylarz związana jest w Grupą Walk od 2016 r. Od początku swojej pracy w Walk Creative odpowiadała głównie za pracę zespołu poświęconego obsłudze Vision Express, najpierw jako senior account manager, a następnie jako account supervisor. Prowadziła również działania dla takich klientów jak Promedica 24 czy Ciech. Ponadto odpowiadała za projekt wprowadzenia na polski rynek marki About You.

Obejmując stanowisko account directora, stanie się bezpośrednim wsparciem dla Piotra Sroki, client service directora, odpowiadając za wszystkich klientów spółki. Awans jest wynikiem zrealizowania założonych celów biznesowych i HR-owych ustalonych na początku 2018 r.

Mieszko Maj karierę zawodową zaczynał jako trener umiejętności psychospołecznych w firmie szkoleniowej Gamma. Następnie przez 3 lata prowadził własną działalność doradczo-szkoleniową, realizując projekty HR dla polskich oraz zagranicznych korporacji. Ponadto pracował w Instytucie Gaussa jako konsultant HR oraz w Platige Image na stanowisku HR business partnera. Do struktur Grupy Walk dołączył w maju 2017 r., obejmując stanowisko HR managera. Z początkiem tego roku awansował na stanowisko HR directora.

Awans związany jest z rozbudową działu HR i rosnącym zapotrzebowaniem agencji w takich obszarach jak rekrutacja, szkolenia i employer branding. Do głównych wyzwań Maja w najbliższym czasie będzie należało procesowe wspieranie wymiany wiedzy i umiejętności pomiędzy poszczególnymi business unitami Grupy Walk.

Angelika Kobylarz

Mieszko Maj