Roślinne nuggetsy w menu Burger Kinga w całej Polsce
  • 0
  • 1
13.04.2021

Roślinne nuggetsy w menu Burger Kinga w całej Polsce

Roślinne nuggetsy to kolejna pozycja w Burger Kinga, która pojawia się w menu w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie roślinnym jedzeniem wśród coraz szerszej grupy Polaków. Danie, podobnie jak Plant-based Whopper, zostało opracowane we współpracy z The Vegetarian Butcher. 13 kwietnia debiutuje we wszystkich lokalach sieci na terenie Polski.

Roślinne nuggetsy powstały na bazie soi. Wegetariańska propozycja Burger Kinga ma być odpowiedzią na zapotrzebowanie gości, którzy dopytywali o kolejne roślinne opcje w menu. Plant-based nuggetsy mają stanowić alternatywę dla wszystkich, zwłaszcza dla tych, którzy chcieliby zastąpić mięso zwierzęce, nie rezygnując przy tym ze smaku nuggetsów.

Recepturę roślinnych nuggetsów, podobnie jak Plant-based Whoppera, Burger King opracował z marką The Vegetarian Butcher, która od lat pracuje nad roślinnymi zamiennikami mięsa.

Nowość w menu promuje kampania w social media, którą przygotowała agencja 180heartbeats + Jung v Matt. W ramach działań zaplanowano m.in. aktywacje konsumenckie dla wielbicieli zielonych smaków.

  • 1
roślinne nuggetsy

Nuggetsy na bazie soi w menu Burger Kinga

13 kwietnia 2021

12 kwietnia 2021