Nazwy, które chciałoby się zjeśćNazwy, które chciałoby się zjeśćNazwy, które chciałoby się zjeśćNazwy, które chciałoby się zjeść
Jak stworzyć nazwę przysmaku, który ma być oferowany na wielu rynkach? (fot. Pixabay)

Nazwy, które chciałoby się zjeść

Nazwy, które chciałoby się zjeść
Jarosław Filipek

Jarosław Filipek

-

dyrektor zarządzający, Anagram Naming

Jarosław Filipek

Jarosław Filipek

dyrektor zarządzający
Anagram Naming

Promowanie produktu spożywczego to proces, który toczy się zawsze w warunkach silnej konkurencji. O zyskaniu przewagi może zdecydować tu wiele czynników, wśród których niezwykle ważna jest nazwa. Poniżej – przegląd przykładów udanego namingu, jak też porażek w postaci nazw nieapetycznych i ośmieszających marki na rynku międzynarodowym. Warto uczyć się na dobrych wzorach i cudzych błędach.

Obecnie możesz przeczytać
1 artykuł dziennie

Zarejestruj się bezpłatnie, aby otrzymać dostęp do

4915 artykułów, newslettera

oraz informacji handlowych m.in. o wydarzeniach branżowych, usługach czy produktach wspierających marketing.

Masz już konto? Zaloguj się

Rejestracja