Covid-19 i podejście Polaków do jedzenia – zmiany kontra stare nawykiCovid-19 i podejście Polaków do jedzenia – zmiany kontra stare nawykiCovid-19 i podejście Polaków do jedzenia – zmiany kontra stare nawykiCovid-19 i podejście Polaków do jedzenia – zmiany kontra stare nawyki
Nasze nawyki żywieniowe się rozregulowały. Jakie będą po pandemii? (fot. Pixabay)

Covid-19 i podejście Polaków do jedzenia – zmiany kontra stare nawyki

Covid-19 i podejście Polaków do jedzenia – zmiany kontra stare nawyki
Matt Wójcik

Matt Wójcik

-

partner zarządzający, IQS

Matt Wójcik

Matt Wójcik

partner zarządzający
IQS

Współzałożyciel firmy badawczej IQS i ceniony na rynku ekspert badawczy. W IQS wspiera zespoły badawcze w obsłudze kluczowych klientów, a także uczestniczy w procesie kształtowania innowacyjnych narzędzi badawczych. Członek ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research). Jeden z twórców raportów „Chorzy hoży” i „Jedzenie w czasie zmiany”.

Sześciu na dziesięciu Polaków jest zdania, że odżywia się zdrowo. Rośnie rola świeżości i lokalności. Wzmacnia się przekonanie, że polskie produkty są zdrowe. Częściej gotujemy. Popularność słowa odporność eksploduje. Nie tak łatwo nam jednak zerwać z niezdrowymi nawykami żywieniowymi. To spostrzeżenia z raportu pt. „Chorzy hoży”, właśnie opublikowanego przez IQS.

Obecnie możesz przeczytać
1 artykuł dziennie

Zarejestruj się bezpłatnie, aby otrzymać dostęp do

4915 artykułów, newslettera

oraz informacji handlowych m.in. o wydarzeniach branżowych, usługach czy produktach wspierających marketing.

Masz już konto? Zaloguj się